Τετάρτη, 11 Μαϊος 2022 21:44

«Κάναμε μια σπουδαία νίκη»

Λόγο για μια πολύ σπουδαία νίκη έκανε ο τεχνικός της Λάρισας, Φώτης Τακιανός, μετά το τέλος του 84-77 επί του Προμηθέα Πατρών εστιάζοντας πλέον το ενδιαφέρον όλων στη Σαββατιάτικη (14/05, 17:00) αναμέτρηση με τον Ιωνικό, όπου η ομάδα με πιθανή της νίκη θα τερματίσει στην 6η θέση της Stoiximan Basket League.

Πιο Αναλυτικά:

«Κάναμε μια πολύ σπουδαία νίκη με την λογική ότι στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος προσπαθούμε να πετύχουμε τον τρίτο σε σειρά στόχο τον οποίο δημιουργήσαμε στην πορεία. Εννοώ πως ο πρώτος στόχος ήταν να μείνουμε στην κατηγορία, ο δεύτερος να μπούμε στα playoffs, ο τρίτος αυτήν την στιγμή είναι να πλασαριστούμε όσο το δυνατόν σε καλύτερη θέση για τα playoffs. Η σημερινή μας νίκη λοιπόν είναι ένα πολύ σπουδαίο βήμα με την λογική ότι απομένει μια ακόμη αγωνιστική για να μπορέσουμε να αποφύγουμε την 7η θέση.

Όσον αφορά το παιχνίδι, ήταν ένα ματς κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο η ενέργειά μας και η συγκέντρωσή μας όσον αφορά την αμυντική μας λειτουργεία ήταν σε υψηλό επίπεδο. Μπορέσαμε και ελέγξαμε με μεγάλες διαφορές το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο περιμέναμε την αντίδραση του Προμηθέα. Εμείς μείναμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας και προσπαθήσαμε να περιορίσουμε την επιθετική δραστηριότητα του Προμηθέα μέσα από το καλάθι και κρατήσουμε εκτός παιχνιδιού, παίκτες κλειδιά του Προμηθέα. Το πετύχαμε. Αυτό που δεν πετύχαμε ήταν τα περιφερειακά σουτ του Προμηθέα.

Παρόλα αυτά στο τέλος φανήκαμε ψύχραιμοι. Αποφασιστικοί θα έλεγα και αυτό έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στη νίκη μας. Είμαστε ευχαριστημένοι. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Απομένει ένα ακόμη παιχνίδι, το οποίο κανείς δεν πρέπει να φανταστεί πως πρόκειται για ένα εύκολο παιχνίδι. Όποιος το πιστέψει αυτό, η τιμωρία θα είναι άμεση. Ο Ιωνικός είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να ηρεμήσουμε. Θα είναι το τρίτο παιχνίδι σε διάστημα επτά ημερών το οποίο μας έχει δημιουργήσει σωματική και ψυχική κόπωση αλλά όταν πρόκειται για το τελευταίο παιχνίδι που θα σε βάλει στην 6η θέση, θα πρέπει όλοι να παίξουμε με την ψυχή, την καρδιά μας και να πετύχουμε τον τρίτο στόχο της ομάδας. Την 6η θέση».

Joomla Social by OrdaSoft!