ΙΣΤΟΡΙΑ


Image
Η ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ είναι η μετεξέλιξη του Γ.Σ Ερμής Αγιάς που ιδρύθηκε το 1984 με τμήματα καλαθοσφαίρισης, ποδοσφαίρισης και πάλης, τμήματα που λειτουργούν κανονικά υπό την αιγίδα του μητρικού σωματείου της ΚΑΕ, του ερασιτέχνη.

Μέχρι το 2013 η ομάδα διέπρεπε στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ, έχοντας ως βασικό σκοπό την καλλιέργεια των αθλημάτων στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Τις ημέρες της προεδρίας του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Λάρισα Θοδωρή Ριζούλη, ακολούθησαν ευεργετικές αλλαγές. Συγκεκριμένα, την αγωνιστική περίοδο 2012-13 η ομάδα ανέβηκε για πρώτη φορά σε Εθνική κατηγορία, στην Γ’ Εθνική.

Έχοντας κεκτημένη ταχύτητα, από την κατηγορία πέρασε σαν σίφουνας και στην παρθενική της παρουσία πήρε το εισιτήριο για τη Β΄ Εθνική. Εκεί, αγωνίστηκε για δύο περιόδους, καθώς στη δεύτερη χρονιά της κέρδισε εκ νέου την προβίβαση της, αυτή τη φορά στην Α2 Εθνική κατηγορία, στηριζόμενη στην άψογη λειτουργία της, την ισχυρή έδρα και την παρουσία του Νέστορα Κόμματου, μία προσωπικότητα που έμελλε να αλλάξει την ιστορία του συλλόγου.

Κατά την πρώτη χρονιά στο πρωτάθλημα της Α2, η ομάδα χρησιμοποίησε ως έδρα την Αγιά, αλλά τη δεύτερη «μετακόμισε» στην Λάρισα και στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης που αποτελεί μέχρι και σήμερα έδρα της.

Κάνοντας μια εξαιρετική χρονιά στην κατηγορία, το καλοκαίρι του 2019 της δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί στην Basket League μέσω wild card, μία ευκαιρία που δεν την άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Την πρώτη χρονιά στη Stoiximan Basket League η ΚΑΕ Λάρισα ολοκλήρωσε στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Να σημειωθεί ότι οι «κυανόλευκοι» τη δεύτερη σεζόν τερμάτισαν στην 11η θέση, ξεπερνώντας με επιτυχία τις ιδιαιτερότητες που εμφανίστηκαν λόγω της πανδημίας του Covid-19. Πλέον, έχει ως στόχο το καλύτερο πλασάρισμα σε κάθε αγωνιστική σεζόν που βρίσκεται στην κορυφαία βαθμίδα της ελληνικής καλαθοσφαίρισης.

Η ΚΑΕ Λάρισα επιθυμεί την καθιέρωση στα «σαλόνια», διότι η πόλη χρειάζεται μία ομάδα στο κορυφαίο επίπεδο, με την εκ νέου καλλιέργεια του μπασκετικού κοινού της Λάρισας να αποτελεί πρόκληση για όλους.
Image
Ρεκόρ ομάδας:
2015/16: Γ΄ κατηγορία - 1η θέση
2016/17: Β΄ κατηγορία - 3η θέση
2017/18: Α2 κατηγορία - 9η θέση
2018/19: Α2 κατηγορία - 7η θέση
2019/20: Α1 κατηγορία - 8η θέση
2020/21: Α1 κατηγορία - 11η θέση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παπακυριαζή 31-33 (2ος όροφος)
09.00-15.00
2410 258999

Contact:

[email protected]

Marketing:

[email protected]