Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 18:50

Κακή εμφάνιση και αποκλεισμός

Πραγματοποιώντας την χειρότερη εφετινή της εμφάνιση η ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ ηττήθηκε στο Αιγάλεω από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων με  95-75 και αποκλείστηκε από τον θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας.

Οι παίκτες του Βασίλη Φραγκιά ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό και δίκαια ηττήθηκαν από μια ομάδα που πάλεψε και μόχθησε περισσότερο μέσα στο γήπεδο.

Έτσι, τώρα όλη η προσοχή για την λαρισινή ομάδα επικεντρώνεται στο πρωτάθλημα.

Πολύ άσχημα μπήκαν οι παίκτες του Βασίλη Φραγκιά στο παιχνίδι. Έχοντας άσχημα ποσοστά ευστοχίας, αλλά και κενά στην άμυνα μετά το πρώτο 5λπετο έδωσαν την δυνατότητα στους γηπεδούχους να πάρουν προβάδισμα στο σκορ και να «κλείσουν» την α’ περίοδο προηγούμενοι με 25-13.

Η κακή εικόνα της λαρισινής ομάδας συνεχίστηκε και στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου. Επιθετικά, οι λύσεις ήταν ελάχιστες και κυρίως από τον Παπαντωνίου, ενώ απέναντι στα χαμηλά σχήματα των αντιπάλων εξίσου μεγάλα, αν όχι μεγαλύτερα, ήταν και τα προβλήματα στην άμυνα.

Αυτό έδωσε την δυνατότητα στον Διαγόρα να αποκτήσει διψήφια διαφορά πόντων, η οποία έφτασε και στο +20.

Το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν 55 πόντους και βέβαια να προηγούνται, με 55-39.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Λάρισας βελτίωσε την αμυντική της εικόνα, γεγονός που της επέτρεψε να μειώσει την σε βάρος της κατάσταση και να ρίξει την διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό.

Κάποιες στιγμές αδράνειας έφεραν και πάλι στην επιφάνεια τα κακώς κείμενα στην άμυνα, κάτι που δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο οι παίκτες του Διαγόρα, ανεβάζοντας και πάλι την υπέρ τους διαφορά, για να τελειώσουν το 3ο 10λεπτο προηγούμενοι με 83-61.

Στο τέταρτο 10λεπτο ο Βασίλης Φραγκιάς επιστράτευσε άμυνα ζώνης, άμυνα που περιόρισε την επιθετικότητα των γηπεδούχων, αλλά η κατάσταση στην άμυνα συνέχισε να είναι κακή, με αποτέλεσμα η διαφορά που δημιουργήθηκε να μην μπορεί να ανατραπεί.

Το τελικό 95-75 κατέληξε να έρθει φυσιολογικά και δίκαια για τους γηπεδούχους.

Τα δεκάλεπτα: 25-13, 55-39, 83-61, 95-75.

ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ (Φραγκιάς): Χάμιλτον 5(1), Ρέινολτς, Χείλαρης 2, Μπερχαμενέσκελ 8(2), Τσιλιάκος 4, Σπυρόπουλος, Χάρις 27(8), Βαβάτσικος 2, Φλόιντ, Τσιρογιάννης, Παρκς 2, Παπαντωνίου 25(5).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Χούμπαυλης): Αγγελόπουλος, Κουκάς 11(3), Λεβέντης, Καράμπουλας 9, Πολυτάρχου 9(2), Πετροδημόπουλος 6, Λιακόπουλος 22(1), Καρασταμάτης 6(2), Παπαδολιάς, Βλάχος 2, Μαχαίρας 11, Γκιουζέλης 19(5).

Joomla Social by OrdaSoft!