Τρίτη, 02 Μαρτίου 2021 09:30

Επίσκεψη στην Παιδική Στέγη Λάρισας

Written by

Ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory ενημερώνει ότι πρόκειται να επισκεφθεί την Παιδική Στέγη Λάρισας, μία υπόσχεση που εκκρεμεί από τις ημέρες των Χριστουγέννων, αλλά δεν ξεχάστηκε από κανέναν μας.

Οι άνθρωποι της ομάδας δεσμεύτηκαν και υλοποιούν την υπόσχεση τους, θέλοντας να προσφέρουν χαρά στα παιδιά, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει ολόκληρος ο κόσμος λόγω της Πανδημίας του Covid-19.

Το πρωί της Τετάρτης (3/3/2024) αντιπροσωπεία της ομάδας, αλλά και του προσωπικού της, θα βρεθούν στην Παιδική Στέγη, προσφέροντας μήλα παραγωγής του Θοδωρή Ριζούλη που είναι ο μεγαλομέτοχος και οραματιστής αυτού του εγχειρήματος. Επίσης, θα μοιραστούν προϊόντα από την εταιρεία «Όλυμπος» και μάσκες της ομάδας, οι οποίες αποτελούν χορηγία της Bread Factory».

Η παιδική στέγη:

Η Παιδική Στέγη Λάρισας της Ελληνικής Μέριμνας, ιδρύθηκε το 1948 και εξακολουθεί να λειτουργεί παραδειγματικά μέχρι σήμερα. Φιλοξενεί 120 παιδιά , εργαζομένων μητέρων και απόρων οικογενειών. Λειτουργούν τμήματα προνηπίων και 2 τμήματα νηπιαγωγείου, με ειδικευμένο έμπειρο προσωπικό.

Το 2008 η έδρα της Ε. Μ. μεταφέρθηκε στη Λάρισα, διότι λόγω οικονομικών προβλημάτων, έκλεισαν όλα τα Ιδρύματα της Ε. Μ. πλην της Λάρισας. Σκοποί του Σωματείου η διατήρηση και καλή λειτουργία της Παιδικής Στέγης ενίσχυση και υποστήριξη αναξιοπαθούντων, κυρίως παιδιών Διοικείται από 15μελες Συμβούλιο με πρόεδρο την: Αγγελική Σιτρά.

Σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου:
Πρόεδρος: Αγγελική Σιτρά,
Αντιπρόεδρος: Βασιλική Γαλάνη,
Γραμματέας: Ευαγγελία Κούρτη,
Tαμίας: Ευγενία Καρλιγκιώτου,
Έφοροι: Ελένη Λαχανά - Καλλιόπη Καζαντζή.
Μέλη: Ελισσάβετ Βαγενά, Άρτεμις Γκουργκούλια, Μαρία Παγουροπούλου, Ξανθίππη Τσολάκη, Βικτωρία Φασούλα.
Αναπληρωματικά μέλη: Αθηνά Δημητρακοπούλου, Κερασία Καραμήτρου, Μελπομένη Κλέτσα, Σουλτάνα Φώλια.

Σκοπός λειτουργίας είναι να προσφέρει:
Προσχολική αγωγή που ακολουθεί τις πιο σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κάθε ηλικίας για την ολόπλευρη και σφαιρική νοητική, συναισθηματική, κοινωνική και σωματική ανάπτυξη των παιδιών. Την καθημερινή φύλαξη, φροντίδα, ημερήσια διατροφή, διαπαιδαγώγηση & ψυχαγωγία των νηπίων, που εξαιτίας της εργασίας και των δύο γονέων ή άλλης κοινωνικής αιτίας δεν την έχουν.

Ειδικά παιδαγωγικά προγράμματα περιβαλλοντικής, κυκλοφοριακής, μουσειακής αγωγής κ.α, καθώς επίσης και επαφή με την κοινότητα, που προσφέρουν στο παιδί ευκαιρίες για απόκτηση ειδικών γνώσεων, ανάπτυξης της προσωπικότητάς του και κοινωνικοποίηση. Κατάλληλη προετοιμασία για τα παιδιά της νηπιακής ηλικίας για την απρόσκοπτη είσοδό τους στο Δημοτικό Σχολείο, μέσα από προγράμματα ανάλογα της νοητικής και ψυχοκινητικής τους εξέλιξης. Ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και προβληματισμό των γονέων σε θέματα αγωγής, ψυχολογίας και σχέσεων με τα παιδιά τους.

Joomla Social by OrdaSoft!