Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 22:54

Γουέμπ - Μπράουν ψήφισαν κανονικά στις εκλογές των ΗΠΑ

Written by

Οι κάλπες στις ΗΠΑ για την εκλογή του νέου πλανητάρχη «κλείνουν», με τους Γουέμπ και Μπράουν να μιλούν για την κρίσιμη «μάχη» του Τραμπ με τον Μπάιντεν που θα κρίνει πολλά για το μέλλον των ΗΠΑ, αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

Οι δύο έμπειροι καλαθοσφαιριστές μας, μίλησαν στην εφημερίδα «Ελευθερία» για τις εκλογές και τα ζητήματα που επιβάλλεται να λυθούν από τον επόμενο ηγέτη της Αμερικής. Να σημειωθεί πως ψήφισαν από απόσταση, μη μένοντας αμέτοχοι, παρόλο που βρίσκονται στη Λάρισα.

Αυτούσιο το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία»:

«Το ενδιαφέρον όλου του πλανήτη βρίσκεται στις αμερικανικές εκλογές, καθώς τα ξημερώματα της Τρίτης (4/11) κλείνουν οι κάλπες στις Ηνωμένες Πολιτείες και αναμένεται να έχουν ψηφίσει περίπου 170-180 εκατομμύρια άνθρωποι, περισσότεροι από κάθε προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση στην ιστορία της χώρας. Ακόμη και μέσα στην πανδημία, είναι προφανές ότι οι Αμερικανοί έχουν καταλάβει την κρισιμότητα αυτών των προεδρικών εκλογών, που θα κρίνουν ποιος εκ των Τραμπ και Μπάιντεν θα κατοικεί στον Λευκό Οίκο από τις αρχές του 2021 μέχρι τις αρχές του 2025. 

Ψηφοφόροι θα υπάρχουν στις αμερικανικές εκλογές και από τη Λάρισα, καθώς, όπως μας δήλωσαν, θα ψηφίσουν δύο παίκτες από τη ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory ο Τζέιμς Γουέμπ ΙΙΙ και ο Κεν Μπράουν.

Η «Ε» μίλησε και με τους δύο για το κλίμα των εκλογών και ιδιαίτερα με τον Τζέιμς Γουέμπ ΙΙΙ με τον οποίο επικοινωνήσαμε διά ζώσης. Ο ίδιος, χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την κατάσταση με τον κορονοϊό, που ταλαιπωρεί όλο τον πλανήτη, αλλά παράλληλα είπε ότι η πανδημία δεν σταμάτησε τις αμερικανικές εκλογές.

Μόλις συναντηθήκαμε μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο, που ήταν ο πρώτος χώρος που ξεχώρισε στη θεσσαλική πρωτεύουσα, μας έδειξε την εφαρμογή που θα ψηφίσει στις εκλογές, χωρίς όμως να θέλει να σχολιάσει κάτι περαιτέρω. Πάντως, μας είπε ότι χάρηκε όταν πληροφορήθηκε ότι θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Basket League και τόνισε πως θέλει να παίξει πολύ καλά απέναντι στον Προμηθέα Πατρών, με τον οποίο είχε και συζήτηση πριν καταλήξει στην ομάδα της Λάρισας. Δεν το μετάνιωσε που ήρθε στη Λάρισα και απολαμβάνει το σουβλάκι στις πλατείες και τον φιλικό κόσμο. Μένει στο Μαϊάμι και έχει γονείς στρατιωτικούς, ενώ θα παίζει μπάσκετ μέχρι τα… 40 ώστε να μη χρειαστεί μετά να δουλέψει (σ.σ. γέλια).

* Τον ρωτήσαμε αρχικά να μας πει αν θα ψηφίσει και ποιος προβλέπει ότι θα κερδίσει τις εκλογές: «Είμαι εγγεγραμμένος για να ψηφίσω και ειλικρινά είναι δύσκολο να πούμε ποιος θα κερδίσει τον αγώνα της προεδρίας αυτήν τη στιγμή».   Στη συνέχεια χαριτολογώντας μας είπε πως δεν περίμενε ότι η πρώτη του συνέντευξη στην Ελλάδα θα ήταν για τις εκλογές, αλλά είναι μια καλή αρχή, ενώ παράλληλα ενθουσιάστηκε όταν έμαθε τα καλά λόγια που γράφονται γι’ αυτόν.

* Ποια είναι τα προβλήματα που καλείται να διαχειριστεί ο νέος πρόεδρος και από πού πρέπει να αρχίσει; «Μερικά προβλήματα που πρέπει να λυθούν είναι η ισότητα για όλες τις φυλές, η υγειονομική περίθαλψη, να καταλάβει πώς να εκπαιδευτεί σωστά η αστυνομία, ώστε να μπορούν να προστατεύουν τους ανθρώπους αντί να είναι στην αμυντική πλευρά ανεξάρτητα από το χρώμα. Να επικεντρώνονται στα σοβαρά θέματα».

* Η κοινότητα του ΝΒΑ δείχνει να μη στηρίζει τον Τραμπ: «Η πολιτική και τα αθλήματα δεν αναμειγνύονται ποτέ καλά και δεν αποδεικνύονται καλά για τον αθλητή, αλλά αν το ΝΒΑ αισθάνεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο για έναν πρόεδρο, τότε είναι πιθανώς κάποιοι λόγοι πίσω από αυτό».

Κεν Μπράουν:

Το εκλογικό δικαίωμα ετοιμάζεται να ασκήσει και ο Κεν Μπράουν που και αυτός δεν κάνει προβλέψεις λέγοντας: «Ειλικρινά είναι δύσκολο να πούμε ποιος θα κερδίσει τον αγώνα της προεδρίας αυτήν τη στιγμή».

Σχετικά με τις προτεραιότητες του νικητή των εκλογών μάς απάντησε: «Νομίζω ότι προτεραιότητες πρέπει να δοθούν στην εκπαίδευση, την υγειονομική περίθαλψη, την αστυνομική εκπαίδευση που αυτήν την περίοδο είναι τα κυριότερα θέματα που απασχολούν τους Αμερικανούς. Άμεσα πρέπει να βελτιώσει την καθημερινότητα και να υπάρξουν θέσεις εργασίας. Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να μειωθούν και οι φόροι, ενώ καλό θα είναι να αρχίσει και τη βελτίωση της εκπαίδευσης». Σχετικά με τη δυσαρέσκεια του ΝΒΑ για τον Τραμπ μάς απάντησε: «O καθένας έχει τον δικό του λόγο για τον οποίο δεν του αρέσει ο Τραμπ. Δεν συμφωνώ με το πώς ενεργούν, αλλά ανησυχώ περισσότερο για την αλλαγή που θα κάνουν…».

Joomla Social by OrdaSoft!