Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019 09:46

Και εγένετο Λάρισα ΚΑΕ

Μία ξεχωριστή βραδιά η σημερινή για τον λαρισινό αθλητισμό, αφού ουσιαστικά παρουσιάστηκε η ομάδα που θα εκπροσωπεί το νομό Λάρισας στη μεγάλη εθνική κατηγορία.


Ο Ερμής Αγιάς-Λάρισας που μέσω wild card έγινε «Λάρισα ΚΑΕ», κρατώντας όμως τα βασικά χαρακτηριστικά με το ιδρυτικό σωματείο και ξεκινά το ταξίδι του στην Basket league.


Σήμερα το βράδυ λοιπόν στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας ο πρόεδρος της ομάδας κ. Θοδωρής Ριζούλης, πλαισιωμένος από τους διοικητικούς κ.κ. Άρη Γκαμπέτα, Άρη Αργυρούλη και Ευρυπίδη Νικολακούλη ανέπτυξε αρχικά όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τη μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάστηκε με την wild card της ΕΟΚ, ευκαιρία που δεν έπρεπε το λαρισινό μπάσκετ να αφήσει να πάει χαμένη, τονίζοντας ότι ο Ερμής είναι μία ομάδα που κάθε χρόνο καταφέρνει να κάνει και κάτι καλύτερο από την προηγούμενη χρονιά.


«Ετοιμάσαμε ένα φάκελο που καταθέσαμε στην ΕΟΚ, που είχε τα πάντα μέσα. Εγγυητικές επιστολές, οικονομικά στοιχεία και η πληρότητα του φακέλου μας έδωσε αυτό το εντυπωσιακό 5-0 στη σχετική ψηφοφορία».


Στη συνέχεια μιλώντας για το αύριο της ομάδας επισήμανε μεταξύ άλλων:

  • Η ομάδα θα ονομάζεται «Λάρισα», θα έχει για σήμα της την κεφαλή του Ερμή και χρώματα το άσπρο και το μπλε.

  • Έδρα της θα είναι το κλειστό της Νεάπολης, στο οποίο ήδη έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες εργασίες σύμφωνα με τις εντολές του ΕΣΑΚΕ και μάλιστα έχουν γίνει και οι πρώτοι έλεγχοι. Στο σημείο αυτό ζήτησε την αρωγή τόσο της Περιφέρειας, όσο και του Δήμου για να μπορέσουν να ολοκληρωθούν τα έργα υποδομής, επισημαίνοντας ότι είναι έργα που θα μείνουν στην πόλη.

  • Η ομάδα δεν θα είναι «πυροτέχνημα». Είναι ομάδα της Λάρισας και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρίσκεται για πολλά χρόνια στη μεγάλη εθνική κατηγορία. Μάλιστα τόνισε ότι η πορεία του στον Ερμή καταδεικνύει ότι δεν είναι από αυτούς που… παραδίδουν τα όπλα.

  • Έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες διεργασίες για τη σύσταση της ΚΑΕ

  • Αγωνιστικά ο κ. Φραγκιάς σε συνεργασία με τον κ. Τζήμα, που θα αναλάβει και το πόστο του βοηθού προπόνητή, κάνουν τα αδύνατα-δυνατά για να στελεχωθεί με άξιους αθλητές η ομάδα και να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική στη νέα αγωνιστική περίοδο.

  • Ήδη έχουν βρεθεί τα γραφεία στα οποία θα στεγαστεί η ομάδα, βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και σύντομα θα ανακοινωθεί η διεύθυνση.

  • Είναι μία μεγάλη προσπάθεια, πρέπει να κάνουμε πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα και αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά και σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων. Πραγματικά δεν περισσεύει κανένας.

  • Σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσουν και τα εισιτήρια διαρκείας. Θα ξεκινούν από τα 400 ευρώ, αλλά τα περισσότερα θα είναι των 200 και των 100 ευρώ. Θα υπάρχει έκπτωση για τους προπονητές και τους αθλητές των ομάδων της ΕΣΚΑΘ, αλλά και οικογενειακό εισιτήριο.

  • Θα δοθεί free pass σε όλους τους αθλητές των μπασκετικών ακαδημιών της Λάρισας για να μπορούν τα παιδιά να παρακολουθούν τους αγώνες. «Θέλουμε τη συνεργασία με τις ακαδημίες της πόλης, αλλά και με την ΕΣΚΑΘ».

  • Στόχος της ομάδας είναι η παραμονή της στην κατηγορία.


Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος που επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «Ο Ερμής έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στο χώρο του μπάσκετ. Είναι μία μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να στηριχθεί απ’ όλους μας. Εμείς ως Επιμελητήριο θα βοηθήσουμε την ομάδα και καλούμε όλους τους επιχειρηματίες να βοηθήσουν χορηγικά τον σύλλογο».


Ο εκπρόσωπος του δημάρχου κ. Γιώργος Κωσταρόπουλος, επισήμανε ότι η προσπάθεια που γίνεται τώρα δεν έχει καμία σχέση με τον προ διετίας Φάρο. «Έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό, σε μία πόλη που απουσίαζε από την κεντρική σκηνή του μπάσκετ. Πρέπει να έχει την μέγιστη συμπαράσταση απ’ όλους μας.
Είναι μία υγιής προσπάθεια που έχει όλα τα εχέγγυα να πετύχει. Καλή επιτυχία και πολλές νίκες».


Εκπροσωπώντας τον Δήμο Αγιάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σωτήρης Μάρκου αφού συνεχάρη την ομάδα για τη μεγάλη επιτυχία της, της ευχήθηκε τα καλύτερα για τη μεγάλη προσπάθεια στην Basket League, αναγνωρίζοντας τα πολλά εμπόδια που έχει να ξεπεράσει.


Ο κ. Βασίλης Πινακάς, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, τόνισε ότι η Περιφέρεια θα είναι δίπλα σε αυτή τη σπουδαία προσπάθεια, επισημαίνοντας το πόσο σημαντικό είναι να έχει η Θεσσαλία εκπρόσωπο στην Α2 Εθνική κατηγορία.


Τέλος, ο τεχνικός διευθυντής της Λάρισας ΚΑΕ κ. Γιάννης Τζήμας, υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι να πετύχει η προσπάθεια, γιατί όπως είπε «είναι και η τελευταία. Αν αποτύχει το μπάσκετ της Λάρισας θα είναι μόνο ερασιτεχνικό.


Θέλει υπομονή όμως, πολλή προσπάθεια απ’ όλου μας και να ξέρετε ότι είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν οργανωτικά για να μπορέσουμε να σταθούμε στη μεγάλη εθνική κατηγορία. Είναι μεγάλο βάρος και χρειάζεται πολύωρο τρέξιμο απ’ όλους μας. Αυτό που με ικανοποίησε είναι ότι υπήρχε μία συστράτευση πανελλαδικά υπέρ του Ερμή και της Λάρισας που επιστρέφει στο προσκήνιο.


Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο η ομάδα να «πολιτογραφηθεί» ως ομάδα της Λάρισας, όμως αυτό πρέπει να γίνει».

Joomla Social by OrdaSoft!