ΙΣΤΟΡΙΑ


Η ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ είναι μετεξέλιξη του Γ.Σ Ερμής Αγιάς που ιδρύθηκε το 1984 με τμήματα καλαθοσφαίρισης, ποδοσφαίρισης και πάλης, τμήματα που συνεχίζουν να λειτουργούν υπό την αιγίδα του μητρικού σωματείου της ΚΑΕ, του ερασιτέχνη.

Μέχρι το 2013 αγωνίζονταν στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ, έχοντας ως βασικό σκοπό την καλλιέργεια των αθλημάτων στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Αγιάς.

Υπό την προεδρία του σημερινού ιδιοκτήτη της ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ Θοδωρή Ριζούλη την αγωνιστική περίοδο 2012-13 ανέβηκε για πρώτη φορά σε Εθνική κατηγορία, στην Γ’ Εθνική.

Έχοντας κεκτημένη ταχύτητα ανόδου, από την κατηγορία πέρασε σαν σίφουνας και στην παρθενική της παρουσία κατάφερε ακόμη μία άνοδο, αυτή τη φορά στην Β’ Εθνική.

Εκεί αγωνίστηκε για δύο περιόδους , καθώς στην δεύτερη χρονιά της κατάφερε εκ νέου την άνοδο της, αυτή τη φορά στην Α2 Εθνική κατηγορία, στηριζόμενη στην άψογη λειτουργία της, την ισχυρή της έδρα και την παρουσία του Νέστορα Κόμματου, παρουσία που έμελε να αλλάξει το ρου της ιστορίας του συλλόγου.

Κατά την πρώτη χρονιά της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α2 η ομάδα χρησιμοποίησε ως έδρα την Αγιά, αλλά την δεύτερη «μετακόμισε» στην Λάρισα. «Μετακόμιση» που έμελε να είναι καθοριστική για την ιστορία του συλλόγου.

Κάνοντας μια εξαιρετική χρονιά στην κατηγορία, το καλοκαίρι του 2019 της δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστεί στην Basket League, ευκαιρία που βέβαια δεν άφησε ανεκμετάλλευτη…